12:00

Sjösa IF

Referat: IK Standard - Sjösa IF

Med en aningen sargad trupp tog vi oss genom ösregnet fram till Hållsta. IK Standard känner vi Nyköpingsbor annars mest till från innebandymatcher tidigare, men fotboll ägnar man sig också åt där strax söder om Eskilstuna.
Vi tog oss an matchen på ett okej sätt, försökte rulla boll och sätta press högt för att vinna tillbaka bollen. Ofta med hyggligt resultat men utan att det resulterade i någon nätkänning. Inte minst Hagberg slet och kämpade där framme, så bra att han förärades matchhatten. Förlåt, matchkepsen, då Empa glömde vår vackra hjälm hemma.
I stället var det på ett eget individuellt misstag som hemmalaget tog ledningen, i en av få chanser som bjöds över huvud taget i första halvleken. En helt nykomponerad backlinje (tre av fyra brukar inte spela där) där kommunikation och matchovana bitvis märktes, där har vi en anledning till detta. I övrigt hade hemmalaget några rätt tunga frisparkar utifrån, men Lucas höll tätt. Man matade annars snabba djupledsbollar mot en vindsnabb forward, något som oroade men det stannade vid ett mål och några halvchanser. Vi hade någon frispark som inte gick hem, några hörnor och en ribbträff från distans.
Ett par sanningens ord i paus gjorde att vi kom ut som ett bättre lag i andra halvlek och dominerade kraftfullt. Alban vräktes omkull bakifrån av en nyinsatt mittback som inte hängde med och Johnny var stensäker från straffpunkten. Inte långt efteråt vaskade vi fram en av flera hörnor, där Eddie skruvade mot främre stolpen, Anton kallt släppte den och helt ställde hemmabacken på första stolpen. 1–2...
...och full koll? Hmm. Något smög sig in, vi backade och blev passiva, ungefär så som det kan bli när man blir mer rädd om poängen än att fortsätta forcera. Ett nytt sånt där misstag i de bakre leden, också till följd av matchovana, gav friläge och ett kyligt avslut.
Från tränarhåll går det att konstatera att individuella misstag inträffar! Vi är bara människor och vi spelar bara i division 6. I undertecknads värld är det värre om man inte förstår sin uppgift, snarare än att man sparkar snett. Vi lär oss, hela tiden.
Mot slutet var det hugget som stucket om något lag skulle avgå med segern – Rebin fick aningen häpen ett kanonläge efter vänsterinlägg men avslutet gick rakt på hemmamålvakten.
Så, så såg det ut från vår ledarbänk och vi går för den sakens skull inte in på motståndarlagets sociala medier och förlöjligar via föreningens officiella konto, utan försöker hålla god ton via våra egna kanaler. Det trots att vi dessutom blir beskyllda för att filma? För låg nivå för att ens kommentera.
Nästa match? Den blir på tisdag. Enligt önskemål från bortalaget Stenkvista flyttades den match som skulle spelas på lördag. Så välkomna till Sjösa IP på tisdag den 31 maj klockan 18.45!